donderdag 28 augustus 2014

Meeten op de HS-Outdoorfair 6 en 7 september..

De HS-Outdoor Fair 2014 wordt door de bezoekers met name zo aantrekkelijk gevonden omdat zoveel bekende vissers ook werkelijk aan het vissen of demonstraties aan het verzorgen zijn.

Je staat naast je favoriete visser op de stek, aan de stand, of je stapt aan boord bij weer een andere specialist! In aanloop naar ons buitenevenement stellen we regelmatig één van die in Maurik specialisten aan de hand van wat korte vragen aan je voor. Vandaag Marco Nieuwenhuize, zee- en zoetwaterspecialist op roofvis… Hij verzorgt zeebaars-clinics en levert o.a. bijdragen aan magazines als Dé Roofvis en Zeehengelsport.

Wát een machtige vis zo’n massieve en lange leng!

Naam: Marco Nieuwenhuize

Leeftijd: 53 jaar

Gespecialiseerd in: Op zeebaars vissen vanaf kant en kajak, kajakvissen op zout en zoet én fervent bellyboater op het zoete!

Vissen op zeebaars? Marco vertelt je hoe het moet tijdens de HS-Outdoor Fair!

Favoriete merken: Abu Garcia, Penn, St. Croix, Spiderwire, Daiwa, Lunkercity, Bass Assasin en Fiish. Ik haal mijn spullen graag bij Bass Hengelsport in Colijnsplaat en De Kock in Tesselt

Visser sinds: Sinds 1969 vis ik vanaf de kant met strandhengels in de Ooster-, Westerschelde en de Zeeuwse stranden. Tien jaar geleden ben ik begonnen met kunstaasvisserij vanaf de kant op zeebaars en dat voornamelijk in het Zeeuwse. Het jagen op zeebaars vanuit de kajak is in 2006 gestart. Door het bezit van zo’n kajak vis ik nu sinds een aantal jaar ook op het zoete en ben ik inmiddels ook verslaafd aan het kajakvissen in Zweden en Noorwegen.  In het najaar vis ik graag vanuit de bellyboat in de randen van de zoete wateren van Zuid-West Nederland.

Terecht een grote favoriet, grote baarzen blijven juweeltjes om te zien.

Favoriete vissoorten ‘Top drie zoetwater’:Baars, snoek en vervolgens snoekbaars.

Favoriete vissoorten ‘Top drie zee’: Zeebaars uiteraard op één, dan pollak en kabeljauw!

Favoriete technieken: Specialisatie zijn het dobbervissen met zagers op zeebaars en het vissen met de fireball vanuit de kajak en bellyboat. Verder vis ik graag met oppervlakte- en ondiep lopende pluggen op zeebaars en ben ik verslaafd aan het ‘light vissen’ op snoekbaars.


Snoekbaars één van ‘s lands populairste sportvissen, veel daarover op 6 én 7 september!

Favoriete (kunst)aassoorten top drie: Rapala X-Rap, Fiish Black Minnow (het nieuwste dodelijke kunstaasje voor zeebaars!), Bass Assassin Sea Shad en …Turbo Shad. Drie is ook zo weinig!

Je meest bijzondere vangst van afgelopen tijd:Leng en pollak vanuit de kajak in Noorwegen deze zomer!

Welke vissoort wil je zeker nog eens vangen:Eigenlijk twee vissoorten… Een heilbot op het zoute en een meerval op het zoete vanuit de kajak!

  Een heel mooie pollak!

Heb je wel eens wedstrijden gevist, of blijf je daar liever ver vandaan: Ik doe regelmatig mee met ‘Streetfish-wedstrijden’ en met de NK Bellyboat. Volgend jaar staat de Predatortour op de agenda!

Wat mag de HS-Outdoor Fair bezoeker van je verwachten: Naar de Fair neem ik mijn uitgebreide zeebaarskunstaas tas mee. Je kunt kennismaken met en vragen stellen over de methoden waarmee ik op zeebaars vis. Speciaal dit jaar zal ik het vissen met oppervlakte pluggen op zeebaars demonstreren. Ook de nieuwe hype de Fiish Black Minnow shad zal niet ontbreken in de doos! Als hengels heb ik bij me een Abu Garcia Rocksweeper en aantal hengels uit het Penn Seabass arsenaal. Ook lijn en molens komen aan de orde! De kans op zeebaars is vrij gering in Maurik…, maar ik kan je prima laten zien hoe het moet en hiernaast kun je me natuurlijk ook vragen stellen over het vissen vanuit de kajak in het Zeeuwse, Zweden en Noorwegen. Tot dan, want het weekend van 6 en 7 september staat bol van hengelsportplezier!


Zelden mooier getekende snoeken dan in Zweden…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten